Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-05-09@06:57:43 GMT

علائم و درمان تومورهای مغزی

تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۲۹۰۶۴

علائم و درمان تومورهای مغزی

رکنا: متخصص جراحی مغز و اعصاب با اشاره به علائم و درمان تومورهای مغزی گفت: سردردهای تشدید شونده و پایا را جدی بگیرید.

مسعود اصغری نوسری، متخصص جراحی مغز و اعصاب در ارتباط با علایم و درمان تومورهای مغزی اظهارداشت: عوامل خطری همچون دخانیات و سبک زندگی نادرست در ابتلا به این تومور می‌تواند نقش داشته باشد البته بروز سرطان هم در ایران و هم در جهان رو به افزایش است و در سال‌های اخیر میزان شیوع تومورهای مغزی رشد صعودی داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه هر توموری به معنای سرطان نیست بلکه تومورها، توده‌هایی هستند که بر اثر رشد نا به جا یا ایجاد حفره در بافت مغز به وجود آمده‌اند، افزود: برخی تومورهای مغزی به دلیل ژنتیک و سابقه خانوادگی بروز می‌کنند اما بروز بیشتر تومورهای مغزی دلیل مشخصی ندارد.

این جراح مغز و اعصاب با اشاره به روش‌های تشخیص تومور‌های مغزی گفت: به علت گسترش استفاده از ابزارهای تشخیصی همچون ام آر آی که روشی طلایی برای شناسایی تومورهای مغزی است، علاوه بر افزایش آگاهی مردم تشخیص این تومورها سریع‌تر و موارد ابتلای ثبت شده نیز افزایش یافته است.

اصغری نوسری گفت: در حال حاضر، روشی شناخته شده دقیقی برای کاهش خطر ابتلا به تومور مغزی وجود ندارد و مهم‌ترین کاری که می‌توان انجام داد نادیده نگرفتن نشانه‌های هشدار دهنده ابتلا به آن همچون سردرد است.

وی با اشاره به اینکه هر نوع سردردى لزوما به معنای ایجاد تومور مغزی نیست، ادامه داد: سردرد ناشی از رشد تومور حالت پایا و تشدید شونده دارد که با علائم دیگر مانند حالت تهوع و استفراغ، کاهش بینایی و کاهش شنوایی همراهی می‌شود.

اصغری نوسری با بیان اینکه با کمک روش‌های جراحی و درمان‌های تکمیلی تابو درمان ناپذیر بودن سرطان از بین رفته است، افزود: تومورهای خوش خیم مغزی مننژیوم بنا به ماهیتی که دارند از سلول های مغز منشا نمی‌گیرند و در صورت تشخیص به موقع درمان می شوند و فرد می تواند سال‌ها زندگی عادی خود را داشته باشد.

این جراح مغز و اعصاب گفت: تومور خوش خیم (غیرسرطانی) تومورهایی با رشد آهسته‌اند که اغلب بافت طبیعی مغز که در نزدیکی شان قرار دارد را تحت تأثیر قرار نمی‌دهند.

اصغری نوسری با بیان اینکه تومورهای مغزی بدخیم درجه بندی می‌شوند، خاطرنشان کرد: تومور درجه ۴ بدخیم‌ترین نوع تومورها را تشکیل می‌دهد که تومورهای درجه یک در صورتی که در منطقه‌ای باشند که قابل برداشت باشند با درمان‌های تکمیلی همچون رادیوتراپی درمان پذیر هستند اما تومورهای بدخیم درجه 4 با جراحی و برداشتنشان نیز باز هم امکان عود آنها وجود دارد.

منبع: رکنا

کلیدواژه: ام آر آی جراحی مغز درمان خطر آگاهی عکس فیلم دختر مرد زن جوان زن جسد شوک همسر پرونده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۲۹۰۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف جی پی اس در مغز انسان

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل ازدیلی میل، برای بسیاری از افراد مسیریابی در جهان کاری سخت است که بدون موبایل قادر به انجام آن نخواهند بود. اما تحقیقی جدید حاکی از آن است که انسان ها بیشتر از آنچه تصور می کنند در رفتن از نقطه الف به ب ماهر هستند.

محققان دریافته اند انسان ها یک قطب نمای عصبی داخلی در مغزشان دارند که به آنها اجازه می دهد در محیط ناوبری کنند. این قطب نما که به شکل یک سیگنال الکتریکی باسلول های عصبی منتقل می شود، به فرد نشان می دهد به سمت مسیری تازه در حرکت است. علاوه بر آن هنگامیکه فرد جهت خود را تغییر می دهد، متوجه می شود که در مسیر تازه حرکت می کند و مثلا به جای آنکه به سمت شمال برود، به سمت شرق می رود.

تحقیق جدید توسط محققان دانشگاه بیرمنگام و لودویگ ماکسیمیلیان در مونیج انجام شده است. بنجامین گریفیث در دانشگاه بیرمنگام و مولف تحقیق می گوید: ما این قطب نمای عصبی را یک سیگنال مغزی توصیف می کنیم که به نقاط مختلف مغز که در مسیریابی فعال می شوند، ارسال خواهند شد. سیگنال های مذکور این مناطق از مغز درباره آنچه پیش روی فرد در محیط است، مغز را آپدیت می کند. همین امر به فرد کمک می کند اهداف ناوبری خود را هنگام حرکت در محیط به روزرسانی کند. این سیگنال ۵۰ تا ۱۰۰ میلیونم ثانیه قبل از آنکه فرد واقعا بپیچد ارسال می شود.

او در ادامه افزود: هنگامیکه ما از یک کوچه در خیابان می پیچیم، سیگنال قطب نمای عصبی درباره پیچیدن به منطقه ای از مغز که مخصوص ناوبری است، گزارش می دهد و به این ترتیب فرد می تواند جهت حرکت خود را به روز رسانی کند. انسان ها بدون این قطب نما احتمالا نمی توانند مسیریابی کنند.

گریفیث و همکارانش برای این پروژه ۵۲ شرکت کننده سالم را برای آزمایش های ردیابی حرکات و ثبت سوابق فعالیت های مغزی شان به کار گرفتند.برای این منظور آنها از EEG استفاده کردند. این امر به محققان اجازه داد سیگنال های مغزی شرکت کنندگان را هنگام چرخاندن سر برای جهت یابی در رایانه های مختلف ثبت کنند. آنها سیگنال های مغزی ۱۰ شرکت کننده را که دچار بیماری هایی مانند صرع بودند را نیز رصد کردند. تمام این وظایف شرکت کنندگان را وادار کرد سرشان و در بعضی موارد فقط چشمانشان را بچرخانند.

به گفته محققان قطب نمای مغزی انسان همیشه روشن است اما سیگنال های آن قبل از حرکت کردن فرد در قدرتمندترین حالت هستند. این احتمالا هشداری به دیگر قسمت های مغز درباره تغییر جهت حرکت است.

کد خبر 6099530 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • سندرومی که باعث ناباروری مردان می‌شود
  • کشف جی پی اس در مغز انسان
  • چالش‌های درمانی تومورهای مغزی کودکان در ایران/ متأسفانه هنوز از رادیوتراپی با دوز اشعه‌دهی بالا استفاده می‌کنیم!
  • چالش‌های درمان رادیوتراپی در تومورهای مغزی کودکان
  • افرادی که آلرژی بهاری دارند چه غذاهایی بخورند؟
  • سنگ کیسه صفرا: علل، علائم، درمان و افراد در معرض خطر
  • ناهنجاری گوژپشتی چگونه مشخص و درمان می‌شود؟
  • توصیه‌هایی برای مقابله با بیماری آسم
  • ناهنجاری گوژپشتی چگونه تشخیص و درمان می‌شود؟
  • آلرژی بهاری دارید؟ این مواد غذایی را بخورید