Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-09@02:38:55 GMT

دستورالعملی برای درمان تومور مغزی کشنده

تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۱۵۳۹۷

دستورالعملی برای درمان تومور مغزی کشنده

به گزارش گروه علم و فناوری ایسکانیوز، در مطالعه ای روی تومورهای مغزی موش و انسان، محققین دانشگاه میشیگان با کشف دلیل این که چرا برخی از بیماران مبتلا به گلیوما به میزان بیشتری عمر می کنند، سعی در یافتن درمانی جدید برای این سرطان کشنده داشته اند. نتایج آن ها نشان می دهد که سلول های توموری خاص در بیماران، کمتر تهاجمی بوده و DNAشان را در مقایسه با سایر سلول ها بهتر ترمیم می کنند، اما همین سلول ها در برابر پرتو درمانی و شیمی درمانی مقاوم هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محققین نشان داده اند که ترکیب پرتو درمانی با داروهای طراحی شده برای بلوک کردن ترمیم DNA می تواند استراتژی درمانی موثری باشد.

در این مطالعه محققین روی گلیوماهای با درجه پایین فوکوس کردند که دارای یک موتاسیون بیماری زا در ژنی موسوم به ایزوسیترات دهیدروژناز1(IDH1) است که پروتئینی را کد می کند که به سلول ها در تولید انرژی کمک می کند. این موتاسیون در 50 درصد گلیوماهای با درجه پایین یافت می شود.

بیماران مبتلا به گلیوما که تومورهایشان دارای موتاسیون در IDH1 هستند، مشخصا جوان تر هستند و در مقایسه با سلول های توموری دارای ژن طبیعی بیشتر عمر می کنند. این تومورها اغلب در ژن TP53 و ATRX نیز دارای موتاسیون هستند. ارزیابی بیشتر تومورها نشان داد که موتاسیون IDH1 موجب می شود که سلول های گلیومایی کمتر تهاجمی باشند.

هم چنین مشخص شد که موتاسیون IDH1، در حضور موتاسیون های TP53 و ATRX موجب می شود که تومورها به پرتوهای یونیزه کننده مقاوم تر باشند(درمانی که موجب کشتن سلول ها از طریق آسیب رساندن به DNA می شود). موتاسیون های بیماری زا که فعالیت IDH1 را تغییر می دهند می تواند آبشاری از واکنش های شیمیایی را آغاز کنند که ژن های سلول های سرطانی را به نحوی مدیفه می کند که ساخت پروتئین های لازم برای ترمیم DNA آسیب دیده را افزایش می دهد.

تغییرات متابولیکی ناشی از موتاسیون IDH1، سلول های سرطان مغزی را بازبرنامه ریزی می کند. این نتایج موجب شد که محققین فرمولاسیونی از یک درمان ترکیبی را ارائه کنند. آن ها دریافتند که با قرار دادن تومورهای جهش یافته برای IDH1 در معرض پرتو درمانی و هم چنین تزریق داروهای ضد سرطانی بلوک کننده ترمیم DNA می توان طول عمر موش ها را افزایش داد. به عقیده محققین یافته های این مطالعه می تواند برای بیماران گلیومایی جوان با تومورها درجه پایین موثر باشد.

انتهای پیام/

169 / 279 تومور مغزی استراتژِی سلول بنیادی شیمی درمانی مقاوم موتاسیون

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: تومور مغزی سلول بنیادی موتاسیون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۱۵۳۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سالانه ۳هزار بیمار به بیماران صعب العلاج گلستان اضافه می شود

به گزارش خبرنگار مهر، فاطمه اسفندیاری ظهر سه شنبه به مناسبت روز بیماری‌های خاص و صعب العاج در جمع خبرنگاران از وجود ۱۷ هزار بیمار صعب العلاج در استان گلستان خبر داد و اظهار کرد: طبق آمارهای اعلام شده سالانه ۳ هزار نفر به تعداد این بیماران در استان اضافه می‌شود.

وی با اشاره به اینکه بیماران هموفیلی، تالاسمی، دیالیزی و سرطانی در ذیل بیماران خاص هستند، افزود: در حال حاضر ۲۲۶ بیمار هموفیلی، ۴۱۴ بیمار تالاسمی، و هزار و ۱۶۰ نفر بیمار دیالیزی در استان وجود دارد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گلستان با اشاره به اینکه این بیماران برای درمان از خدمات دولتی بهره مند می‌شوند، گفت: بسته خدمتی که در بیمه سلامت تعریف شده است در اختیار این بیماران قرار می‌گیرد.

وی یادآور شد: این بسته سلامت خدماتی چون تخفیفات دارویی، ام آر آی، سی تی اسکن و سونوگرافی شامل می‌شود.

اسفندیاری با اشاره به اینکه این بیماران می‌توانند از تسهیلات درمانی ۵۰ میلیون تومانی با کارمزد ۴ درصد بهره مند شوند، اظهار کرد: این بیماران اقساط خود را با بازپرداخت پنج ساله می‌توانند انجام دهند که امسال هم در صورت ابلاغ بودجه به بانک‌ها معرفی می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: سال گذشته توانستیم به سه هزار و ۷۰۰ بیمار صعب العلاج و خاص تسهیلات پرداخت کنیم.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گلستان گفت: اکنون تمامی تجهیزات و امکانات تشخیصی و درمانی برای این بیماران در مراکز درمانی گرگان وجود دارد.

کد خبر 6099351

دیگر خبرها

  • خواص درمانی آفتاب گردان که از آن بی خبر هستید
  • نسخه درمانی بوعلی سینا برای درمان گرفتگی رگ های قلب + فیلم
  • آشنایی با پزشکی ترمیمی
  • چالش‌های درمانی تومورهای مغزی کودکان در ایران/ متأسفانه هنوز از رادیوتراپی با دوز اشعه‌دهی بالا استفاده می‌کنیم!
  • چالش‌های درمان رادیوتراپی در تومورهای مغزی کودکان
  • ابداع روشی تازه برای مبارزه با سرطان؛ تقویت سلول‌های ایمنی
  • سالانه ۳هزار بیمار به بیماران صعب العلاج گلستان اضافه می شود
  • خواص درمانی آب سیب زمینی
  • خواص گیاه درمانی و مفید شنگ
  • دستیابی محققان به یک هدف درمانی جدید برای کنترل آسیب‌های مغزی