Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-09@04:54:38 GMT

درمان تومور مغزی در روزهای پایانی سال

تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۰۳۷۳۵

درمان تومور مغزی در روزهای پایانی سال

واقعیت این است که درمان و اداره چنین بیماری در این مقطع زمانی کار چندان آسانی نیست و هم برای خانواده بیمار و هم پزشک معالج می‌تواند مشکل‌ساز باشد.

این موضوع وقتی اهمیت بیشتری پیدا می‌کند که بیمار واقعا نیاز به جراحی اورژانسی حداقل در یک ماه آینده نداشته باشد. در واقع حدسی که جراح با توجه به تصویر‌برداری‌ها از نوع تومور می‌زند مبنی بر خوش‌خیم یا بدخیم‌بودن و پیش‌بینی سرعت رشد تومور در اتخاذ تصمیم صحیح بسیار مهم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر تصویربرداری‌ها به نفع توموری بدخیم بوده یا حتی توموری خوش‌خیم با اندازه بسیار بزرگ سبب اثر فشاری زیاد روی مغز و تهدید حیات بیمار شده باشد بهتر است با وجود مشکلات احتمالی در روزهای پایانی سال و تعطیلات نوروز، عمل جراحی بیمار در اولین فرصت انجام شود اما از سوی دیگر در مواردی که تومور بدخیم نیست، اثر فشار زیادی روی مغز ندارد و به احتمال زیاد طی چند هفته آینده بیمار دچار علائم شدید و جدی نمی‌شود و قطعا به صلاح است انجام این عمل جراحی به پس از تعطیلات نوروز موکول شود.

در بیشتر موارد می‌توان تومورهای مغزی را بدون ایجاد عارضه مهم جراحی کرد و بیمار را طی چند روز به منزل فرستاد اما همواره احتمال بروز مشکلات پیش‌بینی‌نشده حین جراحی یا پس از آن وجود دارد و این همان دلیل مهم برای به‌تاخیر‌انداختن جراحی تومورهایی است که می‌توان در انجام عمل آنها عجله نکرد.

پذیرش این موضوع از سوی خانواده بیمار و راهنمایی صحیح پزشک معالج می‌تواند باعث شود بیمار با آرامش و خیالی آسوده به منزل بازگردد تا بعد از تعطیلات دوباره مراجعه کند؛ البته لازم است به بیمار علائم هشدار بروز اتفاقات مهم مغزی ذکر شود تا بتواند در صورت بروز آن علائم در تعطیلات نیز به مراکز اورژانس مراجعه کند.

این علائم هشدار شامل سردرد بسیار شدید به‌خصوص صبح‌ها، تهوع، استفراغ، تاری‌دید، اختلال هوشیاری، ضعف اندام‌ها یا بروز تشنج‌های شدید و مکرر با وجود تجویز داروهای ضدتشنج هستند. پیشاپیش آرزوی سالی خوش و توأم با سلامت برای همه بیماران داریم.

دكتر علیرضا طبیب خویی - جراح مغز ‌و ‌اعصاب / روزنامه جام جم

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: تومور سردرد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۰۳۷۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های درمانی تومورهای مغزی کودکان در ایران/ متأسفانه هنوز از رادیوتراپی با دوز اشعه‌دهی بالا استفاده می‌کنیم!

بهار معینی، درباره کنگره دو سالانه بین‌المللی انکولوژی کودکان (یادبود پروفسور پروانه وثوق) که در اردیبهشت سال جاری برگزار می‌شود، گفت: این دوره نخستین کنگره نوروانکولوژی کودکان در ایران است. البته پیش از این کنگره‌های بین‌المللی انکولوژی کودکان در ایران برگزار شده بود اما امسال به صورت ویژه به رویکرد چند تخصصی در تومورهای مغزی کودکان پرداخته شده و چالش‌های این روش درمان بررسی می‌شود.

وی افزود: در سخنرانی ام بر چالش‌های درمانی تومورهای ژرم سل بر موارد تجربی خود در میان کودکان تحت درمان در بیمارستان محک، متمرکز خواهم بود. تومور ژرم سل مغزی در اطفال بعد از تومورهای مدولوبلاستوما و اپاندیموم شیوع کمتری دارد؛ اما دلیل اهمیت بررسی آن، شناسایی انواع چالش در مسیر درمان‌هایی است که این نوع از تومور مغزی برای کودکان ایجاد می‌کند.

این رادیوانکولوژیست ادامه داد: برنامه‌های درمانی تومورهای ژرم سل مغزی اکنون در دنیا به‌روز شده و شیوه‌های درمانی آن تغییرات بسیاری کرده است. در روش‌های جدید تا جای ممکن استفاده از رادیوتراپی برای درمان محدود شده است چون پیش از این درمان رادیوتراپی به صورت کامل بر کودکان مبتلا به تومور ژرم سل انجام می‌شد و حتی درمان ستون فقرات همزمان با درمان تومور مغزی در کودکان انجام می‌گرفت اما امروزه به دلیل عوارض این شیوه درمانی، برنامه درمانی تغییر کرده است.

به گفته معینی، در برنامه درمانی جدیدِ تومورهای ژرم سل مغزی کودکان، از روش شیمی‌درمانی خاصی برای بیماران استفاده می‌شود و بر اساس پاسخ درمانی دریافت شده، رادیوتراپی حذف و بر درمان مغز تمرکز می‌شود. پیش از این باید همه بطن‌های مغزی درمان می‌شد، اما امروزه حتی میزان اشعه‌دهی بر بطن‌های مغز محدود شده است.

وی گفت: تومورهای ژرم سل در بخش پینه‌آل و سوبریال مغزی قرار دارند و استفاده از رادیوتراپی در درمان آن ها، عوارض جانبی بر هورمون‌های رشد کودک به جای خواهد گذاشت. از سوی دیگر برخی از کودکان مبتلا به تومورهای ژرم سل در اوایل نوجوانی هستند و به همین دلیل ممکن است دچار اختلال در روند رشد خود شوند.

معینی ادامه داد: همچنین اگر دوز استفاده از اشعه‌دهی در روش درمانی رادیوتراپی برای درمان تومورهای مغزی کودکان از میزان مشخصی بیشتر شود، موجب کاهش هوش کودک می‌شود. بنابراین تا جای ممکن تلاش می‌شود عوارض درمانی شیمی‌درمانی و رادیوتراپی محدود شود.

این رادیوانکولوژیست یادآور شد: متأسفانه بیشتر مراکز درمانی در ایران هنوز از رادیوتراپی با دوز اشعه‌دهی بالا استفاده می‌کنند در حالی که از این روش درمانی به ویژه در کشور کانادا و بیمارستان‌هایی مانند سیک‌کیدز، دیگر استفاده نمی‌شود. متخصصانی مانند دکتر اوته بارتلز از کشور کانادا، سال‌ها است بر درمان تومورهای ژرم سل تحقیق می‌کنند و در این دوره از کنگره دو سالانه بین‌المللی انکولوژی کودکان حضور دارند و درباره چالش‌های درمانی تومورهای مغزی کودکان سخنرانی می‌کنند.

معینی با بیان اینکه رویکرد چند تخصصی به تومورهای مغزی کودکان موجب به‌روز شدن دانش همه متخصصان مربوطه در درمان می‌شود گفت: پیش از این ممکن بود هر یک از متخصصان در درمان تومورهای مغزی کودکان از یک برنامه‌ درمانی متفاوت استفاده کنند، اما طی جلسات چند تخصصی تمامی اطلاعات متخصصان در درمان به صورت یکپارچه به‌روز می‌شود. بنابراین در این دوره از کنگره انکولوژی کودکان با توجه به برگزاری جلسات چند تخصصی بین همه متخصصان، می‌توان از داده‌های مشترک تجربی برای انتقال دانش و به روزرسانی اطلاعات استفاده کرد.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • این علامت‌ها خبر از بیماری آسم می‌دهد؟
  • عوامل موثر در بروز آرتروز زانو (فیلم)
  • اهدای عضو در مشهد جان ۳ بیمار را نجات داد
  • آخرین عکس از این روزهای رضا رویگری
  • سم قارچ‌های وحشی با پختن از بین نمی‌رود / آمار افراد مسموم به ۸۷ نفر رسید
  • چالش‌های درمانی تومورهای مغزی کودکان در ایران/ متأسفانه هنوز از رادیوتراپی با دوز اشعه‌دهی بالا استفاده می‌کنیم!
  • چالش‌های درمان رادیوتراپی در تومورهای مغزی کودکان
  • توصیه‌هایی برای مقابله با بیماری آسم
  • جوان مرگ مغزی بجنوردی جان چهار بیمار را نجات داد
  • تبادل مرگ و زندگی در جریان اهدای عضو