Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-09@17:23:25 GMT

شناسایی مسیر جدید برای درمان تومور مغزی

تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۵۲۳۷۶

شناسایی مسیر جدید برای درمان تومور مغزی

ایسنا/خراسان رضوی در تحقیق جدید به سرپرستی مرکز سرطان ییل ایالات‌متحده، محققان نشان دادند که انتقال‌دهنده نوکلئوزید ENT۲ ممکن است راهی غیرمنتظره برای دور زدن سد خونی مغزی و امکان درمان هدفمند تومورهای مغزی با خود پادتن ضد دی‌ان‌ای نافذ سلولی را ارائه دهد.

به نقل از مدیکال اکسپرس، دکتر جیمز ای. هانسن، استادیار رادیولوژی درمانی، رئیس تومورشناسی پرتوی ییل در بیمارستان سرطان اسمیلو، آمریکا گفت: «این یافته‌ها بسیار دلگرم‌کننده است، زیرا سد خونی مغزی از نفوذ بیشتر پادتن‌ها به سیستم عصبی مرکزی جلوگیری و رویکردهای متداول مبتنی بر پادتن‌ در تومورهای مغزی را محدود می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

Deoxymab-۱ (DX۱)، پادتن نفوذپذیر سلولی غیر معمول است که در هسته سلول زنده قرار می‌گیرد، ترمیم دی‌ان‌ای را مهار می‌کند و از نظر مصنوعی برای سلول‌های سرطانی دارای نقص، در پاسخ به آسیب دی‌ان‌ای کشنده است.

محققان اکنون دریافتند که ناقل ENT۲ نفوذ سلول‌های اندوتلیال مغز و انتقال سد خونی مغز توسط DX۱ را تسهیل می‌کند. در مطالعات کارآیی آن در مدل‌های موش، DX۱ از سد خونی مغز عبور کرد تا گلیوبلاستوما ارتوتوپیک (شایع‌ترین تومور بدخیم اولیه سیستم عصبی مرکزی که در نخاع یا مغز بروز می‌کند) و متاستازهای مغزی سرطان پستان را سرکوب کند.

جیانگینگ ژو، دانشیار جراحی مغز و اعصاب در دانشکده پزشکی ییل و محقق دیگر این تحقیق گفت: «داده‌های ما توانایی DX۱ در عبور از سد خونی مغز و سرکوب تومورهای مغزی را در چندین مدل نشان می‌دهد و ما به‌ویژه تحت تاثیر قرار گرفتیم که DX۱ توانست این نتایج را به‌عنوان یک عامل واحد در این معضل برای درمان تومور مدل‌ها به‌دست آورد.»

هانسن افزود: «ما معتقدیم که سازوکار مرتبط با ENT۲ که DX۱ را از طریق سد خونی مغز به تومورها منتقل می‌کند، می‌تواند به چندین راهبرد جدید در درمان تومور مغزی کمک کند.»

وی افزود: اکنون در این تحقیق، علاوه بر اثبات این ایده برای استفاده عامل واحد از DX۱ در مدل‌های تومور مغزی، ما توانایی DX۱ در هدف قرار دادن مولکول‌های بار پیوندی به تومورهای مغزی یا قابل‌استفاده بودن DX۱ به‌عنوان بستری برای طراحی پادتن‌های اضافی که تومور مغزی را هدف‌گذاری می‌کنند، ازجمله پادتن‌های اختصاصی مبتنی بر DX۱ را نیز شناخته‌ایم.»

نتایج این تحقیق به‌صورت آنلاین در Journal of Clinical Investigation Insight منتشر شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی تومور مغزی مغز تومورهای مغزی سد خونی مغز تومور مغزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۵۲۳۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقال خون خراسان رضوی نیازمند گروه‌های خونی منفی است

به گزارش قدس خراسان، مصطفی مهدوی ارفع اظهار کرد: میزان ذخایر خونی استان در حد مطلوبی است اما در این ۲ گروه خونی کمبود و نیاز فوری وجود دارد، لذا از داوطلبان اهدای خون، مجاوران و زائران حرم منور رضوی خواستاریم تا در راستای تامین خون مورد نیاز بیماران در مراکز درمانی، به پایگاه‌های انتقال خون مراجعه کنند.

سرپرست اداره روابط عمومی انتقال خون خراسان رضوی ادامه داد: داوطلبان می‌توانند به پایگاه‌های اهدای خون مشهد شامل پایگاه سناباد در انتهای خیابان سناباد جنب مرکز بهداشت استان، پایگاه سیار مستقر در حرم مطهر رضوی صحن پیامبر اعظم (ص) جنب ورودی باب الکاظم(ع)، پایگاه امام رضا(ع) واقع در میدان شریعتی ابتدای خیابان دانشگاه، پایگاه شهید کریمی واقع در بلوار شریعتی ۲۸، پایگاه شهید سلیمانی واقع در بلوار استقلال بین استقلال ۲ و ۴ و یا پایگاه مهر واقع در نبش بلوار ابوطالب ۳۳ مراجعه کنند.

وی با بیان اینکه پایگاه امام رضا (ع) در نوبت صبح و عصر و سایر پایگاه‌ها در نوبت صبح آماده پذیرش داوطلبان اهدای خون و مجاوران و زائران رضوی هستند، گفت: ساعت پذیرش پایگاه‌ها در نوبت صبح از ساعت هفت و ۴۵ دقیقه تا ۱۲ و ۴۵ دقیقه و در نوبت عصر از ساعت ۱۴ و ۳۰ دقیقه تا ۱۸ و ۴۵ دقیقه است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • انتقال خون خراسان رضوی نیازمند گروه‌های خونی منفی است
  • تزریق ۳.۹ میلیون فرآورده خونی به بیماران در سال ۱۴۰۲
  • گروه خونی همگانی در راه است؛ آنزیمی که ناهمخوانی گروه‌های خونی‌ را از بین می‌برد
  • اهدای عضو در مشهد جان ۳ بیمار را نجات داد
  • کشف جی پی اس در مغز انسان
  • چالش‌های درمانی تومورهای مغزی کودکان در ایران/ متأسفانه هنوز از رادیوتراپی با دوز اشعه‌دهی بالا استفاده می‌کنیم!
  • چالش‌های درمان رادیوتراپی در تومورهای مغزی کودکان
  • استقرار ۱۲ تیم امدادی در مسیر تردد زائران بازی‌دراز
  • ثبت ۱۲۰۳ بیمار تالاسمی با درجات مختلف در استان اصفهان
  • نیاز روزانه به ۱۵۰۰ اهداکننده خون در تهران