Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران،تیمی به سرپرستی محققان پزشکی ویل کرنل، مرکز ژنوم نیویورک، دانشکده پزشکی هاروارد، بیمارستان عمومی ماساچوست و موسسه Broad از MIT و هاروارد با جزئیات بی‌سابقه‌ای هزاران سلول فردی را که از تومور‌های مغزی بیماران نمونه برداری شده‌اند،  بررسی کردند. یافته‌ها، همراه با روش‌های توسعه یافته برای به کسب این نتایج، پیشرفت چشمگیری در تحقیقات سرطان نشان می‌دهد و در نهایت ممکن است به روش‌های بهتری برای تشخیص، نظارت و درمان سرطان‌ها منجر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش مدیکال اکسپرس، همانطور که محققان در Nature Genetics گزارش کردند، آن‌ها از تکنیک‌های پیشرفته برای ثبت جهش‌های ژنی، فعالیت ژنی و علائم برنامه ریزی فعالیت ژن بر روی DNA به نام متیلاسیون، در سلول‌های توموری جداگانه که از بیماران مبتلا به گلیوما، شایع‌ترین نوع  سرطان مغز نمونه برداری شده است، استفاده کردند. به این ترتیب آن‌ها رفتار‌ها یا حالات سلول‌های توموری متمایز در گلیوما را ترسیم کردند و علائم کلیدی برنامه نویسی را مشخص کردند که به نظر می‌رسد سلول‌های گلیوما را از یک حالت به حالت دیگر منتقل می‌کند. این علائم برنامه نویسی در اصل، می‌تواند با دارو‌های آینده مورد هدف قرار گیرد.

محققان با ترکیب روش‌های تک سلولی خود با تکنیک ساعت مولکولی، درختان اجدادی را برای سلول‌های توموری نمونه برداری شده ایجاد کردند که تاریخچه تغییرات آن‌ها را به تصویر می‌کشد.

دکتر دن لاندائو، استادیار پزشکی در بخش هماتولوژی، می‌گوید: این مانند داشتن یک ماشین زمان است، ما می‌توانیم نمونه‌ای از تومور بیمار بگیریم و جزئیات زیادی در مورد چگونگی پیشرفت آن تومور را استنباط کنیم. 

دکتر ماریو سووا، استادیار آسیب شناسی در دانشکده پزشکی هاروارد و آسیب شناس در بیمارستان عمومی ماساچوست، می‌گوید: ما در اینجا توانستیم مشاهداتی را انجام دهیم که دارای پیامد‌های اساسی در نحوه نگرش ما به درمان گلیوم است.

سلول‌های تومور به طور سنتی به جای انفرادی و به صورت انبوه و به روش‌های نسبتا ساده مشخص می‌شوند، به عنوان مثال با نوع سلول منشاء و گیرنده‌هایی که روی سطوح خود دارند.

در مطالعه جدید محققان از یک روش سه لایه استفاده کردند که طی آن نه تنها توالی ژن و اطلاعات رونویسی ژن بلکه علائم متیلاسیون کنترل کننده رونویسی "epigenetic" را در DNA ثبت کردند، این برای اولین بار است که بر روی تک تک سلول‌های تومور مستقیما از بیماران استفاده می‌شود. دانشمندان به طور متوسط ​​بیش از ۱۰۰ سلول تومور را از هر یک از هفت بیمار مبتلا به گلیومای جهش یافته IDH و از هفت بیمار مبتلا به گلیومای مقاوم به درمان به نام گلیوبلاستومای IDH-wildtype نمونه برداری کردند.

آن‌ها دریافتند که سلول‌های هر دو سرطان در یکی از چهار حالت متمایز قرار دارند، از حالت‌های شبیه سلول‌های بنیادی گرفته تا حالت‌هایی مانند سلول‌های بالغ مغز. آن‌ها همچنین الگو‌های متمایزی از متیلاسیون DNA را شناسایی کردند که به نظر می‌رسد تغییرات بین این حالات را شامل می‌شود. چنین الگو‌هایی در اصل می‌توانند با درمان‌های آینده برای سرکوب چنین تغییر حالت و کند شدن رشد تومور مختل شوند.

اگرچه محققان آنچه را که در اصل یک تصویر کلی از حالات سلولی بود در تومور‌های نمونه برداری شده ثبت کردند، اما آن‌ها همچنین یک روش ساعت مولکولی را بر اساس تغییرات تصادفی در متیلاسیون DNA که به طور طبیعی در طول زمان رخ می‌دهد، برای محاسبه شجره نسب برای هر سلول، به تصویر کشیدند. تاریخچه‌ای از حالت‌های مختلف، به منشاء تومور باز می‌گردد.

شجره دودمان از جمله موارد دیگر نشان دادند که سلول‌های گلیوبلاستوما، در مقایسه با سلول‌های گلیوم درجه پایین، دارای درجه «پلاستیسیته» بالایی هستند که به آن‌ها اجازه می‌دهد به راحتی نسبت به حالت‌های ساقه‌ای و حالت‌های بالغ به جلو و عقب جابجا شوند.

دکتر فدریکو گایتی، یکی از محققان فوق دکتری در این باره می‌گوید: معماری سلولی بسیار پلاستیکی گلیوبلاستومای نوع IDH-wildtype ممکن است به آن اجازه دهد تا با بازسازی سلول‌ها از سلول‌های بالغ خود، از درمان‌های کشتن سلول‌های بنیادی جان سالم به در ببرد.

یافته‌ها به طور کلی بینش زیادی در مورد پویایی گلیوما ارائه می‌دهد، بینش‌هایی که باید در توسعه روش‌های بهتر برای تشخیص، مرحله بندی، نظارت و درمان آن‌ها مفید باشد.

اکنون محققان قصد دارند از رویکرد چند سلولی و تک سلولی خود برای مطالعه نحوه پاسخ گلیوما به درمان‌های مختلف استفاده کنند. به گفته آن‌ها در اصل می‌توان از این روش برای مطالعه توسعه هر نوع تومور یا حتی جهش‌های ژنتیکی که با افزایش سن در بافت‌های سالم ایجاد می‌شود، استفاده کرد.

پربیننده ترین سایت ثبت نام واکسن کرونا ( لینک کارت واکسن ) ویتامین E چگونه می‌ تواند برای موهای شما مفید باشد گمانه‌زنی‌ها از آینده کرونا در ایران علت فوتی های کادر درمان علی رغم واکسیناسیون کرونا چیست؟ چرا دریافت کنندگان دوز دوم واکسن آسترازنکا با مشکلاتی مواجه شدند؟

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: تومور مغزی نمونه برداری شده سلول های تومور سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۷۷۵۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهترین راه تشخیص کبد چرب | راه‌های پیشگیری از ابتلا به کبد چرب را بشناسید

به گزارش همشهری آنلاین، علی بهاری درخصوص بیماری کبد چرب اظهار کرد: بیماری کبد چرب یکی از شایع‌ترین بیماری‌های کبدی در دنیا است. علل اصلی بیماری کبد چرب اضافه وزن یا چاقی، دیابت یا بیماری قندخون، چربی خون و افزایش فشار خون است که به مجموع این‌ها سندروم متابولیک می‌گوییم.

این فوق تخصص گوارش و کبد گفت: علاوه‌بر همه این‌ موارد، مصرف الکل و برخی داروها می‌تواند باعث ایجاد کبدچرب شود. این بیماری به عادات غذایی و سبک زندگی افراد بسیار مرتبط است، کم‌تحرکی افراد و عدم رعایت رژیم غذایی مناسب، منجر به اضافه وزن و در پی آن ایجاد کبدچرب می‌شود.

وی درخصوص علائم بالینی کبدچرب تشریح کرد: بیماری کبدچرب متاسفانه ابتدا هیچ علامت بالینی خاصی ندارد و به مرور زمان منجر به آسیب می‌شود. در ابتدا بهترین راه تشخیص این بیماری سونوگرافی کبد است و هم‌چنین آزمایش خون که آنزیم‌های کبدی چک شود. آزمایش‌های دیگر برای بررسی چربی و قند خون هم برای بیماری کبد چرب موثر است.

قاتلین کبد چرب کدامند؟ ؛ روشی برای درمان فوری کبد چرب | شایع‌ترین دلیل ایجاد کبد چرب را بشناسید + ویدئو

بهاری در خصوص عللی که سبب ایجاد بیماری کبد چرب می‌شوند، گفت: اکنون ثابت شده که آلودگی هوا نیز باعث ایجاد بیماری کبد چرب می‌شود. همچنین فلور میکروبی روده با ایجاد کبد چرب ارتباط دارد، بنابراین می‌بینیم حتی عللی که به چشم نمی‌آید، می‌تواند منجر به بیماری شود.

فوق تخصص گوارش و کبد در رابطه با راه‌های پیشگیری از این بیماری اظهار کرد: یک زندگی سالم از لحاظ تغذیه بسیار کمک‌کننده است زیرا اضافه وزن،‌ چربی خون، قند خون و فشار خون از علل اصلی این بیماری است. بنابراین اگر شخصی اضافه وزن دارد بهتر است با روندی متعادل و همراه با ورزش وزن خود را کم کند، اگر مبتلا به دیابت است باید مرض قند خود را کنترل کند، اگر کسی چربی خون داشته باشد، رژیم و دارو بسیار موثر است. لذا تغذیه سالم، اجتناب از مواد قندی و چربی اضافه است که می‌تواند کمک‌کننده باشد.

وی گفت: بیماران بجای اینکه به دنبال مصرف دارو برای کبدچرب باشند، باید سبک زندگی خود را تغییر دهند و حتما روزی نیم ساعت ورزش داشته باشند.

بهاری در ارتباط با درمان دارویی کبدچرب اظهار کرد: درمان دارویی این بیماری، مرتبط به عوامل زمینه‌ساز آن است. به طور مثال درمان دیابت، درمان چاقی و چربی است و اگر دارویی می‌دهیم در همین راستا است. اینکه مستقیم ما به کبد دارو دهیم، تقریبا دارویی وجود ندارد لذا از همه عوامل مهم‌تر تغذیه سالم و ورزش است.

کد خبر 850338 منبع: ایسنا برچسب‌ها سلامت خبر مهم بیماری - کبد

دیگر خبرها

  • بهترین راه تشخیص کبد چرب | راه‌های پیشگیری از ابتلا به کبد چرب را بشناسید
  • آشنایی با پزشکی ترمیمی
  • ساخت گونه ای جدید و بسیار خطرناک از ویروس ابولا توسط دانشمندان چینی
  • کشف جی پی اس در مغز انسان
  • توصیه‌هایی درباره یک بیماری زنانه
  • چالش‌های درمانی تومورهای مغزی کودکان در ایران/ متأسفانه هنوز از رادیوتراپی با دوز اشعه‌دهی بالا استفاده می‌کنیم!
  • چالش‌های درمان رادیوتراپی در تومورهای مغزی کودکان
  • هوش مصنوعی قادر است بیماری‌های نادر را سال‌ها زودتر شناسایی کند
  • توصیه‌هایی برای مقابله با بیماری آسم
  • دانشمندان معمای حفره غول پیکر قطب جنوب را حل کردند