Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

یک تیم بین المللی از محققان به سرپرستی مرکز سرطان روگل از دانشگاه میشیگان در علم پزشکی گزارش داده است که متفورمین، دارویی که معمولا در برابر دیابت تجویز می‌شود، در مطالعات آزمایشگاهی درمان نوع نادری از تومور مغزی دوران کودکی را نوید می‌دهد.

به گزارش مدیکال اکسپرس،  آزمایش‌هایی که درک جدیدی از اپاندیموم حفره خلفی گروه A - یا PFAs آشکار کرد، تیم تحقیق را به سمت رویکرد درمانی بالقوه جدید سوق داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس آمار Cancer.net، تومور‌های ویرانگر جهانی زیرمجموعه اپاندیموما هستند که حدود ۵ درصد از سرطان‌های مغز کودکان را تشکیل می‌دهند و سالانه حدود ۲۴۰ کودک را فقط در آمریکا تحت تاثیر قرار می‌دهند.

سریرام ونتی، نویسنده ارشد مطالعه، استاد علوم پزشکی آل و رابرت گلیک، متخصص تحقیقات اطفال در گروه آسیب شناسی در پزشکی میشیگان، می‌گوید: این نوع تومور‌ها در واقع درک اساسی ما از سرطان را به چالش می‌کشد.

دلیل این امر این است که اکثر سرطان‌ها از جهش‌ها یا خطا‌های ژنتیکی ناشی می‌شوند. رویکرد‌های پزشکی دقیق سعی در شناسایی این جهش‌ها و هدف قرار دادن آن‌ها با دارو‌های خاص دارد، اما اکثر PFA‌ها فاقد چنین جهش‌های ژنتیکی محرک سرطان هستند.

ونتی افزود: ما در سال ۲۰۱۶ کشف کردیم که تغییرات اپی ژنتیک در واقع محرک اصلی این تومور‌ها هستند. PFA‌ها شباهت‌های اپی ژنتیکی با گلیوم‌های پونتی داخلی پراکنده دارند که معمولا به آن‌ها DIPGs گفته می‌شود، نوع توموری که جان چاد کار، نوه مربی سابق فوتبال UM لوید کار را گرفت و به یاد آن‌ها UM's Chad Carr Pediatric مرکز تومور مغزی تاسیس شد.

او گفت: یک علامت اپی ژنتیکی بسیار مهم در این تومور‌ها از بین می‌رود و تقریبا شبیه جهش‌هایی است که در DIPG‌ها مشاهده می‌کنیم. تومور‌ها همچنین در قسمت‌های مشابه مغز در حال رشد در یک گروه سنی جوان ظاهر می‌شوند.

گروه تحقیقاتی U-M قبلا کشف کرده بودند که جهش کلیدی در DIPGs متابولیسم سلول‌ها را تغییر می‌دهد و آن‌ها را شگفت زده می‌کند که آیا پروتئین EZHIP که بیش از حد در PFAs بیان می‌شود، همین کار را می‌کند؟

آن‌ها با انجام آزمایش‌های سخت روی سلول‌ها و بافت‌های تومور و استفاده از طیف سنجی رزونانس مغناطیسی بیماران که با همکاری بیمارستان کودکان لس آنجلس انجام شد، دریافتند که پاسخ مثبت است. PFA‌ها همان دو مسیر متابولیکی (گلیکولیز و چرخه تری کربوکسیلیک اسید میتوکندری) را که قبلا با DIPGs مرتبط بودند، دوباره سیم کشی می‌کنند.

هنگامی که به دنبال راه‌هایی برای سرکوب متابولیسم گلوکز می‌گردید، دیابت یکی از موارد آشکاری است که همین روند باعث ایجاد تومور‌های PFA می‌شود. محققان تصمیم گرفتند ببینند داروی رایج دیابت، متفورمین، چگونه بر سلول‌های تومور PFA تاثیر می‌گذارد.

ونتی توضیح می‌دهد که این نه تنها دارای سابقه ایمنی اثبات شده در بزرگسالان و کودکان است، بلکه به طور فزاینده‌ای در آزمایش‌های بالینی سرطان با هدف متابولیسم تومور مورد استفاده قرار گرفته است.

او گفت: ما آن را آزمایش کردیم و متوجه شدیم که متفورمین متابولیسم سلول‌های سرطانی را سرکوب کرده و سلول‌های برخی از تومور‌های اپندیموم PFA را از بین می‌برد و به طور غیرمنتظره‌ای متوجه شدیم که متفورمین در واقع EZHIP را کاهش می‌دهد، پروتئینی که در وهله اول باعث این تغییرات اپی ژنتیکی شده بود.

او می‌افزاید: به یاد داشته باشید، جهش‌ها باعث ایجاد این تومور‌ها نمی‌شوند، تغییرات اپی ژنتیکی توسط پروتئین EZHIP ایجاد می‌شود؛ بنابراین این یک امکان واقعا هیجان انگیز برای سرکوب درمانی پروتئین غیر طبیعی است که به طور فعال باعث ایجاد این تومور‌ها می‌شود.

در همین حال، هنگامی که متفورمین به موش‌های حامل تومور‌های مشتق از بیمار داده شد، متابولیسم تومور را کاهش می‌دهد، تومور‌ها را کوچک می‌کند و منجر به بقای طولانی‌تری در زیرمجموعه تومور‌های حساس به متفورمین می‌شود.

به گفته محققان مقاومت در برابر متفورمین در یک رده سلولی با پانوبینوستات، دارویی در آزمایش‌های بالینی برای سایر سرطان‌های مغز، برطرف شد. ونتی می‌گوید گام بعدی تبدیل اکتشافات آزمایشگاهی به آزمایش بالینی است.

او تاکید می‌کند: متفورمین در حال حاضر به اندازه کافی ایمن است که می‌تواند در سایر آزمایش‌های بالینی برای بازماندگان سرطان مغز کودکان مورد استفاده قرار گیرد، به طوری که ما را در حرکت سریع این یافته‌ها از آزمایشگاه به مرحله بالینی هدایت می‌کند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: آفتاب

کلیدواژه: تومور مغزی سرطان بیماری دیابت تومور ها اپی ژنتیکی سلول ها جهش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۴۵۱۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش اساسی آلودگی ناشی از ترافیک در سرطان کودکان / عمده موارد قانون هوای پاک اجرا نمی‌شود

فوق تخصص خون و سرطان کودکان با اشاره به نقش اساسی آلودگی ناشی از ترافیک در سرطان کودکان گفت: سال ۱۳۹۶ نیز قانون هوای پاک تصویب شد که مفاد متعددی دارد، اما با گذشت سال‌ها همچنان عمده مفاد این قانون اجرایی نشده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، علیرضا معافی امروز _سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت_ در نشست هم‌اندیشی با محوریت ارائه راهکارهایی به منظور کاهش آلاینده‌ها و پیشگیری از اثرات مخرب آنها بر سلامت محیط و جامعه اظهار کرد: طی سال ۱۹۵۲، ساکنان لندن پنج روز آلودگی شدید هوا را تجربه کردند و آمار بالایی از مرگ‌ومیر در پی آن به ثبت رسید که این موضوع منجر به وضع قانون هوای پاک در لندن شد.

وی افزود: سال ۱۳۹۶ نیز قانون هوای پاک تصویب شد که مفاد متعددی دارد و از جمله آن می‌توان به لزوم استفاده و بهره‌مندی از سوخت مناسب و رفع آلودگی واحدهای صنعتی در مهلتی معین اشاره کرد، اما با گذشت سال‌ها همچنان عمده مواد این قانون اجرایی نشده است.

فوق تخصص خون و سرطان کودکان تصریح کرد: طبق اعلام مسئولان مربوطه در سال ۱۳۹۳، شاهد ثبت ۸۵ هزار مورد سرطان جدید بودیم و در سال ۱۴۰۰، صحبت از ثبت ۱۱۲ هزار مورد و پیش‌بینی‌ها بر این بود که در سال ۱۴۰۴، شاهد ثبت ۱۶۰ هزار مورد سرطان جدید باشیم، اما با گذشت دو سال و در سال ۱۴۰۲، طبق اعلام مسئولان بهداشت کشور، ۱۶۰ هزار مورد سرطان جدید به ثبت رسید.

معافی با بیان اینکه میزان تولید گازهای نامناسب در کشور برابر با ۱۱۵ میکروگرم و میزان متوسط جهانی تولید این گازها برابر با ۶۳ میکروگرم است، ادامه داد: بر اساس بررسی‌های انجام شده، به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر در جمعیت زیر ۱۵ سال، ۱۵ مورد مبتلا به سرطان شناسایی می‌شود که این آمار قابل توجه است.

وی با تاکید بر اینکه آلودگی هوا به خصوص آلودگی ناشی از ترافیک، نقش اساسی در سرطان اطفال دارد، گفت: تماس مادر باردار با مواد سمی از جمله انواع سموم و هوای آلوده نیز می‌تواند منجر به افزایش ریسک ابتلای فرزند پس از تولد به سرطان شود.

فوق تخصص خون و سرطان کودکان با بیان اینکه تماس شغلی والدین با مواد سرطان‌زا حتی پیش از ازدواج در بروز سرطان در کودکان مؤثر است، اضافه کرد: به طور قطع نمی‌توان در یک جامعه آلوده، فضایی امن از لحاظ ریسک ابتلاء به سرطان برای فرزندان ایجاد و آنها را در یک محفظه قرنطینه کرد، از همین رو تمام افراد جامعه در خصوص کاهش آلودگی هوا باید به رسالت فردی و اجتماعی خود پایبند باشند.

کد خبر 751434

دیگر خبرها

  • از کجا بفهمیم سرطان رحم داریم ؟ | شایع ترین علت سرطان دهانه رحم را بشناسید
  • اولین «داروی رشد مجدد دندان» در جهان وارد فاز آزمایش بالینی می‌شود
  • نخستین داروی رشد مجدد دندان در جهان آزمایش می‌شود
  • توسعه ریز داروی ایرانی برای درمان عفونت های قارچی ناخن
  • نگران فراگیری تک فرزندی هستیم/ دیابت و فشار خون؛ تهدیدی برای گیلان
  • امیدوار باشید؛ دوباره دندان در می آورید!/ آزمایش بالینی اولین داروی رشد دوباره دندان‌
  • چالش‌های درمانی تومورهای مغزی کودکان در ایران/ متأسفانه هنوز از رادیوتراپی با دوز اشعه‌دهی بالا استفاده می‌کنیم!
  • چالش‌های درمان رادیوتراپی در تومورهای مغزی کودکان
  • نقش اساسی آلودگی ناشی از ترافیک در سرطان کودکان / عمده موارد قانون هوای پاک اجرا نمی‌شود
  • صندوق بیماران خاص، سخت درمان و نادر تشکیل شد/پوشش۱۰۷گروه بیماری