Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-09@09:33:54 GMT

نشانه‌ها و راه‌های درمان تومور مغزی

تاریخ انتشار: ۸ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۵۶۵۰۹

سرطان مغز به رشد بیش از حد سلول‌های مغزی اطلاق می‌شود که توده‌هایی به نام تومور تشکیل می‌دهند و تومورهای بدخیم یا سرطانی مغز، بسته به نوع تومور دارند که می‌توانند به سرعت رشد کنند. ناطقان: به تجمع غیرعادی سلول در مغز تومور مغزی گفته می‌شود و ممکن است تومور سرطانی (بدخیم) یا غیر سرطانی (خوش خیم) باشد و در بیشتر بیماران، اولین علامتی که تومور مغزی ایجاد می‌کند سردرد است و این سردرد به چهار دسته؛ شدید، خفیف، مداوم یا متناوب تقسیم می‌شود، ناگفته نماند که هر سردردی نشانه ابتلا به تومور مغزی نیست و برای تشخیص این بیماری، فرد باید به یک پزشک متخصص مغز و اعصاب مراجعه کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



تومورهای مغزی به چند دسته تقسیم می‌شوند؟

هر گروهی از سلول‌های غیرعادی که در مغز فضایی را اشغال کند باعث تولید تومور (توده) مغزی می‌شوند، همچنین تومورهای مغزی بیش از ۴۰ نوع دارند که در کل به این دو دسته تقسیم می‌شوند:

تومورهای خوش‌خیم: این تومورها با رشد آهسته‌ خود امکان گسترش پیدا کردن را ندارند و می‌توانیم این تومورها را با یک عمل‌ جراحی از سر خارج کرده و از بین ببریم.

تومورهای بدخیم: این تومورهای سرطانی با سرعت رشد بالای خود می‌توانند به سایر بخش‌های مغز و نخاع گسترش پیدا کنند، شایع‌ترین انواع تومورهای مغزی آستروسیتوما، الیگودندروگلیوما، گلیوبلاستوما و گلیومای مختلط هستند که در سرطان، مکانیسم تقسیم سلولی دچار اختلال می‌شود و سلول‌ها به طور غیرعادی تکثیر می‌شوند.

انواع تومور مغزی

گلیوما (Glio‌ma)

مننژیوما (meningiom‌a)

نوروم آکوستیک (Acoustic‌ Neur‌o‌ma)

هیپوفیز(Pituitary gland)

مدولوبلاستوما (Medulloblas‌toma)

کرانیوفارنژیوم (Craniophary‌ngiom)

به تومورهایی که منشا آن سلول گلیایی باشد، تومور گلیوما می‌گویند و معمولا این سلول‌ها، از ساختار سیستم عصبی مرکزی حمایت می‌کند، مواد مغذی را به سیستم عصبی مرکزی می‌رسانند، ضایعات سلولی را پاکسازی و نورون‌های مرده را تجزیه می‌کنند و ممکن است گلیوما از انواع مختلف سلول گلیایی تشکیل شود.

انواع تومورهای ناشی از سلول گلیایی عبارتند از: تومورهای آستروسیت مانند آستروسیتما، تومورهای الیگودندروگلیال که در لوب پیش گیجگاهی دیده می‌شود، گلیوبلاستوما که منشا آن بافت مغز است و شدیدترین نوع تومور است.

از دیگر تومورهای اولیه‌ی مغز می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: تومورهای هیپوفیز، تومورهای غده پینه آل، اپاندیموم و رانیوفارنژیوم که بیشتر در کودکان رخ می‌دهد و از نوع خوش خیم است، اما می‌تواند علائم بالینی نظیر تغییر در بینایی و بلوغ زودرس را به همراه داشته باشد. تومورهای مننژیوم و شوانوما اکثریت در افراد بین ۴۰ تا ۷۰ سال رخ می‌دهد، همچنان مننژیوم در زنان شایع‌تر از مردان است و این تومورها بیشتر از نوع خوش‌خیم هستند.

تومور مغزی ثانویه

اکثر سرطان‌های مغز از نوع تومور مغزی ثانویه است و این تومورها در یک قسمت از بدن تشکیل می‌شود و سرطان‌های زیر می‌تواند به مغز متاستاز کند: سرطان ریه، سرطان کلیه و سرطان پوست از جمله سرطان هایی هستند که می‌توانند به مغز آسیب بزنند، همچنین این تومورها همیشه از نوع بدخیم هستند.

عوامل خطرناک ابتلا به تومور مغزی چیست؟
سابقه‌ی خانوادگی: فقط ۵ الی ۱۰ درصد از تمام سرطان‌ها ارثی هستند و درصد رخ دادن این اتفاق بسیار کم است که یک فرد تومور مغزی را به ارث برده باشد. سن: خطر ابتلا به اکثر انواع تومور مغزی با افزایش سن بیشتر می‌شود. نژاد: ناگفته نماند که ابتلا افراد سفید پوست به تومور مغزی خیلی شایع‌تر خواهد بود، اما با این حال بروز مننژیوم در بین نژاد آفریقایی-آمریکایی بیشتر از بقیه افراد است. منبع: مشرق برچسب ها: نشانه ها ، درمان ، تومور مغزی

منبع: ناطقان

کلیدواژه: نشانه ها درمان تومور مغزی انواع تومور تومور مغزی سرطان ها سلول ها خوش خیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۵۶۵۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عوامل ابتلای افراد به بیماری لوپوس

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، بیماری لوپوس یک بیماری خود ایمنی است که با بثورات پوستی یا آسیب به اندام‌های اصلی بدن مانند مغز، کلیه و کبد خود را نشان می‌دهد. هنگامی که فرد مبتلا به لوپوس یا هر اختلال خود ایمنی دیگری می‌شود، سیستم ایمنی به اشتباه به سلول‌های سالم حمله می‌کند.

بیشتر بخوانید: علت درد در نقاط مختلف بدن علت ابتلا به لوپوس چیست؟

براساس گزارش هلث، علت دقیق لوپوس تا حد زیادی ناشناخته است اما تحقیقات نشان داده است که ترکیبی از عوامل هورمونی، ژنتیکی، محیطی و ایمونولوژیک می‌تواند خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهد.

آیا لوپوس ارثی است؟

لوپوس مانند بسیاری از اختلالات خودایمنی دیگر در خانواده‌ها دیده می‌شود اما داشتن سابقه خانوادگی لوپوس تضمینی برای ابتلا به این بیماری نیست زیرا ممکن است افراد جهش‌های ژنتیکی را به ارث ببرند که خطر ابتلا به لوپوس را در آن‌ها افزایش یا کاهش می‌دهد.

چه کسانی به لوپوس مبتلا می‌شوند؟

عوامل خطر زیر ممکن است احتمال ابتلا به لوپوس را افزایش دهند:

سن: لوپوس در زنان ۱۵ تا ۴۴ ساله شایع است.

قومیت: زنان سیاه‌پوست در مقایسه با زنان سفیدپوست بیشتر در معرض ابتلا به لوپوس هستند.

جغرافیا: لوپوس به طور فزاینده‌ای در کشورهای صنعتی غربی رایج شده است. لوپوس همچنین در زنان اسپانیایی تبار، آسیایی، بومی آمریکا و آلاسکا شایع‌تر است.

جنسیت: لوپوس در زنان بیشتر از مردان است.

راه‌های انتقال ویروس "آبله مرغان"/ مدت زمان سرایت بیماری

عوامل خطر ابتلا به لوپوس چیست؟

محققان علت اصلی بیماری لوپوس را نمی‌دانند، اما برخی از عوامل خطر را شناسایی کرده‌اند. هورمون‌ها، ژن‌ها، محیط و عملکرد سیستم ایمنی همگی می‌توانند بر خطر ابتلا به لوپوس تأثیر بگذارند.

هورمون‌ها

لوپوس در زنان تقریبا ۱۰ برابر بیشتر از مردان است. میزان وجود هر یک از هورمون‌های دهیدرواپی آندروسترون (DHEA)، استروژن، استرادیول، پرولاکتین، پروژسترون، پرولاکتین و تستوسترون می‌تواند در ابتلا مؤثر باشد.

عوامل ایمنولوژیکی

لوپوس یک اختلال خود ایمنی است، بنابراین اکثر افراد مبتلا به آن تغییراتی در نحوه عملکرد سیستم ایمنی خود دارند. سلول‌ها زمانی که آسیب ببینند یا دیگر در سیستم ایمنی مورد نیاز نباشند دچار «آپوپتوز» می‌شوند. آپوپتوز فرآیندی است که باعث خود تخریبی یا مرگ سلول‌ها می‌شود. این سلول‌ها معمولاً زمانی از بین می‌روند که دیگر مورد استفاده قرار نگیرند. تحقیقات نشان داده است که سلول‌های مرده در بدن مبتلایان به لوپوس باقی می‌مانند. این سلول‌ها مواد یا سمومی را آزاد می‌کنند که می‌توانند باعث التهاب در سیستم ایمنی بدن شوند. سیستم ایمنی شروع به حمله به بافت‌های سالم در اندام‌های مختلف بدن می‌کند و در نهایت علائم فیزیکی لوپوس نمایان می‌شود.

عوامل محیطی

تحقیقات نشان داده است که برخی عوامل محیطی می‌توانند بر خطر ابتلا به لوپوس تأثیر بگذارند. این عوامل عبارتند از:

حساسیت به برخی داروها مانند آنتی‌بیوتیک‌ها

قرار گرفتن در معرض گرد و غبار سیلیس که معمولاً در پودرهای شوینده، خاک، مواد سفالی و سیمان استفاده می‌شود.

ابتلا به برخی عفونت‌ها مانند ویروس اپشتین بار (EBV) که می‌تواند باعث التهاب در سیستم ایمنی بدن شود.

سیگار کشیدن

قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش (UV).

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

کد خبر: 1229880 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • از کجا بفهمیم سرطان رحم داریم ؟ | شایع ترین علت سرطان دهانه رحم را بشناسید
  • عوامل ابتلای افراد به بیماری لوپوس
  • آشنایی با پزشکی ترمیمی
  • علت ابتلا به لوپوس چیست؟/ عوامل خطر ابتلا به بیماری
  • ابداع سلول خورشیدی آبدار
  • توصیه‌هایی درباره یک بیماری زنانه
  • چالش‌های درمانی تومورهای مغزی کودکان در ایران/ متأسفانه هنوز از رادیوتراپی با دوز اشعه‌دهی بالا استفاده می‌کنیم!
  • چالش‌های درمان رادیوتراپی در تومورهای مغزی کودکان
  • ابداع روشی تازه برای مبارزه با سرطان؛ تقویت سلول‌های ایمنی
  • کلمه «سرطان» از کجا آمده است؟/ چرا به سرطان «سرطان» می گویند؟